Konečně zde zase máme něco unikátního. Byla nám představena nová hra z pohledu první osoby The Invitation, která si dává za cíl maximalizovat interakci s hráči a ohromit je svým dynamickým systémem questů vedoucím k zcela novému multiplayerovému zážitku. V této hře nejsou úkoly zadávány NPC postavami. Pocházejí z událostí, od hráčů a prostředí, které často zve k novým úkolům a tvrdému rozhodování.

Ocitnete se v roce 2081 na shnilém evropském venkově. Protože pokročilá mimozemská civilizace spojila lidstvo s mezihvězdnou dopravní sítí, lidstvo se usídlilo v metropolích a těží z výhod plynoucích ze změn po návštěvě mimozemšťanů. Málo lidí, kteří stále žijí ve venkovských oblastech, se však řídí vlastními zákony. Mimozemšťani procházejí oblastmi. Skupiny bojují o kontrolu nad nezbytnými místy, jako jsou továrny nebo datová centra. Jednotlivci bojují za kořist a jejich životy.

otevřeném světě The Invitation existují hned tři druhy výzev: PvX / Player / Environment. Přičemž u PvX si nebudete nikdy úplně jistí, proti komu budete bojovat. Může to začít jako útok na mimozemšťana poháněného umělou inteligencí, ale může to skončit jako bitva proti jiným hráčům o kořist. Jednotlivé výzvy se navíc neustále mění a s nimi i způsoby pro postup ve hře. Zkrátka se jedná o systém, který u jiných titulů jen tak neuvidíte, a právě to je na něm to nejlepší.

Nejzajímavější je bezpochyby vytváření questů. Každý hráč je schopen vytvořit všechny druhy úkolů pro ostatní hráče. V nabídce úkolů může každý hráč upravit jednu z předvoleb objednávky nebo vytvořit vlastní pro jedinečné potřeby. V této nabídce můžete také filtrovat, které úkoly vás jako žoldáka zajímají – například v závislosti na odměně nebo reputaci klienta v komunitě.

Ani Environment výzvy potom nejsou k zahození. Umožní vám přístup ke zdrojům nebo úpravám svých modulárních avatarů. Například si v nemocnici můžete pomocí lékařských robotů připevnit dříve nalezené protézy pomocí robotů, abyste si odemkli další schopnosti. Dále využít speciální 3D tiskárny umístěné ve zbrojnici pro vytváření různých druhů granátů.

V současné době tým pracuje na konečných přípravách jejich Kickstarter kampaně pro PC verzi hry. Jakmile jejich Discord server dosáhne 1000 členů, kampaň bude spuštěna. K tomu vývojáři lákají lidi s nahlédnutím do vývoje a nesouhlasí s exkluzivními skiny. V květnu 2021 by měla být spuštěna exkluzivní kickstarter alfa. Po dokončení základní modulární struktury hry vývojáři dále plánují dynamicky přidávat obsah. Kromě více položek a hodnotících tabulek se do hry přidávají především výzvy PvX a z prostředí.