Ohledně uzavření studia Telltale Games jsme vás informovali skrze článek a následně jsme této kauze věnovali čas v novém Showtimu. Případ Telltale Games je odstrašujícím příkladem toho, jak se to nedělá. Ba co hůř, zbývající management studia hodlal udělat další nepěkný krok vůči svým bývalým zaměstnancům. 

Zhruba před týdnem studio informovalo o tom, že hledá cestičku k dodělání The Walking Dead: Final Season, jež kvůli oné kauze zůstala nedodělaná. To samozřejmě velkou skupinu lidí naštvalo, protože dodělávky by nedělal původní tým, nýbrž někdo nový. Několik potenciálních partnerů údajně projevilo zájem v tom pomoci hru dokončit. Příběh by tak mohl být hotový oproti odstupném, jehož se propuštění zaměstnanci nedočkali.

Nově vyplynula na povrch informace, že management skutečně hledá zcela nového partnera, který by pomohl The Walking Dead dokončit. Plány prozradili serveru Kotaku nejmenovaní lidé obeznámení s tím, co se ve studiu děje. Výpomoc by spočívala v tom, že by se z něj stal zaměstnavatel, bývalé lidi by opětovně zaměstnal a za práci korektně zaplatil. Nicméně není jasné kolik lidí by se mohlo vrátit vzhledem k tomu, že v jejich situaci nebylo možné sedět doma na židli a čekat na telefonát. Podle jednoho ex-vývojáře by (logicky) nejlepší bylo, kdyby se k vývoji vrátil kompletní původní tým.

Sama série před náhlým koncem byla v pokročilém stádiu, jelikož třetí epizoda byla/je takřka hotová a u čtvrté epizody byl již započat dabing. Koho si Telltale najde, je zatím nejasné, ovšem jisté je to, že jeho jméno bude na výplatní pásce.