„Důvěra je dobrovolná. Smrt není.“ Tak zní hlavní moto nové ještě nevydané multiplayerové hororovky nesoucí název Daemonical, která je vyvíjena studiem Fearem. Hra má již vlastní stránku na Steamu a je zatím ve fázi předběžného přístupu, což znamená, že si na ni budeme muset ještě nějakou tu chvíli počkat, než vývojáři doladí detaily a hra bude připravena pro všechny hráče světa.

Hra se odehrává na pustém ostrově a začíná s pěti přeživšími, nicméně jednu z postav posedne démon a tím se z ní stává protivník zbylých čtyř. Má za úkol, očividně, zabít všechny přeživší. Přeživší mají naopak mnohem pestřejší poslání, a to, s největší pravděpodobností, přežít a provést rituál, který je zachrání a dovede je k vítězství. Ze hry se tak stává vcelku adrenalinový zážitek a snad není moc troufalé její mechaniku v pozdější fázi hry decentně přirovnat ke hrám jako je třeba Dead By Daylight nebo velmi úspěšné Friday The 13th: The Game. Narozdíl od těch je ale Daemonical z pohledu první osoby.

Vývojáři nabádají potenciální hráče této hry, aby se připojili do verze předběžného přístupu a pomáhali jim hledat chyby a doporučovat prvky, které by mohli následně zvážit a třeba přidat do samotné hry. I když její grafika rozhodně nevypadá nějak špičkově, vše se může s postupem času razantně změnit. Je tu díky tomu možnost si projít takovou menší evolucí a podílet se na tvorbě. Co na to říkají vývojáři?

„Jsme malý tým a předběžný přístup by nás měl zásobit jak finanční podporou, tak zpětnou vazbou od samotných hráčů, které jsou nezbytné pro plné vydání hry. I přesto, že je Daemonical hratelné takové jaké je, plánujeme přidat ještě spoustu nového obsahu a funkcí, na které potřebujeme více zdrojů.“

Myslíte si, že hra by mohla mít nějaký potenciál, nebo je to podle vás jen další do kupy? Projevte svůj názor v komentářích!