Někdy se může stát, že nechcete darovat hru na Steamu, ale jen peníze například na skiny do CSGO. Je sice pravda, že v některých obchodech se objevují kódy na dobití Steam peněženky, ale jsou určené přímo pro váš účet a jejich darovaní není úplně praktické. Kódy se sice objevily i ve fyzické podobě, ale zřejmě se nejednalo o oficiální distribuci. Dnes však oficiální distribuce existuje!

Steam začal kupóny nabízet buď digitálně, nebo fyzicky. Digitální nákup probíhá jako standardní přidání do peněženky, jen obsahuje mezikrok, kdy vyberete přítele, kterého máte na seznamu minimálně 3 dny, a napíšete mu vzkaz, stejně jako u darování her. Fyzický nákup probíhá v partnerských obchodech v téměř všech vyspělých zemích. 

Bohužel, Česká republika a Slovensko jsou pro Steam zřejmě zaostalé státy, a proto na seznamu chybí. Pravděpodobně se tak stalo kvůli nepřítomnosti řetězců Media Markt a Games Stop, které tyto kupóny prodávají u sousedů ČR a SR (s výjimkou Ukrajiny). Nemáme žádné zprávy, že by se mezi partnerskými obchody Steamu objevil i nějaký u nás se vyskytující. 

Podle vyjádření Steamu není problém ani s posíláním peněz přátelům v jiných zemích, ani s odmítnutím dárku. Peníze se buď vrátí na váš účet, nebo do vaší peněženky, pokud první způsob selže.

A jaký názor na dárkové kupóny máte vy? Máte v plánu někoho potěšit? Napište nám své plány do diskuze.