Nebudeme si nic nalhávat. Jedna dlouhá videoherní éra končí, a tak čtvrtá generace PlayStationu pomalu, ale jistě uvolňuje místo svému modernějšímu nástupci. Kdy se ale této očekávané změny dočkáme, je otázkou.

Odpovědi se ale možná dočkáme dříve, než se myslelo. Jeden ze členů týmu Sony, finanční ředitel společnosti Hiroki Totoki, totiž ve vyhlášení finančních výsledků za třetí kvartál roku 2019, jehož transkripci si můžete přečíst zde, mimo jiné zmínil i PS5, na kterou samozřejmě také padla řeč.

Na otázku týkající se samotného odhalení pátého PlayStationu Totoki odpověděl, že „nový produkt odhalí, až přijde ten správný čas“.

Dle Totokiho je však toto těžké probírat vzhledem ke klíčovosti celkového načasování, přesto ale ode dneška Sony hráčům poskytne vodítka v časovém rozpětí srovnatelném s minulostí. Stejně jako PS4 by tak i pětka mohla být nejdříve odhalena a poté dostat i oficiální cenovku. Nových informací bychom se tak mohli dočkat velice brzy. Totoki, stejně jako mnoho dalších zdrojů, naznačil letošní duben.

Závěrečnou informací pravděpodobně nepotěším tu část z vás, která si původně myslela, že cena nové generace PlayStationu se bude pohybovat okolo čtyř set dolarů. Dle portálu bloomberg.com by se totiž cenovka mohla vyšplhat mnohem výše. A to především kvůli velice nákladné výrobě, kterou vyžadují jednotlivé komponenty. Obří generační skok tak, zdá se, nebude úplně zadarmo a pravděpodobně si za něj budeme muset připlatit. A to až 500$, protože údajná výrobní cena jednoho PS5 činí 450 dolarů.

Přesto ještě nutně nemusíte rabovat svoje peněženky a lovit i tu poslední zapadlou korunu. Nic totiž není jisté a Sony zatím neučinila žádné oficiální oznámení. Nakonec tak možná jen čeká na to, až první krok učiní ten největší rival - Microsoft se svým Xbox Series X.