Po dvou letech exkluzivity na Epic Games Store bude vesmírné 4X strategie Sins of a Solar Empire 2 od Ironclad Games dostupné na Steamu. Hra tam vyjde 15. 8.

Série Sins of a Solar Empire vyniká jako 4X real-time strategie poměrně masivního rozsahu. Vaším úkolem je být vládcem vesmírného impéria, ale zároveň i velitelem vašich vojsk na kosmickém bitevním poli a plynule přecházet mezi oběma pohledy na galaxii.

Vydání na Steamu s sebou přinese tři unikátní frakce, za které bude možné hrát, přičemž každá z nich bude mít své dvě dílčí frakce, celkem si tedy budete moci vybrat ze šesti různých herních stylů. Galaxie je také poseta dalšími skupinami, s nimiž můžete politikařit, a s tím přichází i nový systém časově omezených aliancí, kdy přesně víte, kdy se vaše spojenectví s jinou frakcí rozpadne. Kromě toho bude verze pro Steam obsahovat i nástroje pro tvůrce modifikací a řadu dalších novinek.

Hra vyšla již v říjnu 2022 na Epic Games Store, kde byla spuštěna v rámci early accessu. Podle vydavatele se po vydání verze 1.0 v roce 2023 titul přibližuje modelu hry jako služby.