Jednou z nejzajímavějších novinek, které přinese expanze The War Within ve World of Warcraft, je zavedení nového „Story mode“. Tento režim umožňuje hráčům bojovat s hlavními bossy raidů v single player režimu, což dává i sólo hráčům možnost prožít celý příběh hry.

Zástupce ředitele hry Morgan Day naznačil, že tento mód by nemusel být určen jen pro nový obsah expanze.

„ČASTO JSME MLUVILI O TOM, ŽE BY BYLO SKVĚLÉ, KDYBYCH HRÁL WRATH OF THE LICH KING A NA KONCI SÁM PORAZIL ARTHASE!“

ŘEDITEL WOW, MORGAN DAY

V minulosti byly raidy ve World of Warcraft přístupné jen malé skupině nejlepších hráčů, ale tento koncept se značně rozšířil přidáním slabších obtížností. Tým Blizzardu se snaží, aby více hráčů mělo možnost účastnit se raidů, i když stále chtějí odměňovat ty, kteří je dokáží dokončit na vysoké obtížnosti krátce po jejich uvedení. Tímto způsobem mohou být první, kdo prožijí konec příběhu expanze.

Zatímco respektují, že raidy jsou pro tyto hráče důležité, chápou také, že příběh je klíčový pro mnoho dalších hráčů.

The War Within Cinematic Trailer

Ředitel produkce Michael Bybee uvedl ve stejném rozhovoru, že reakce hráčů budou hrát silnou roli v tom, zda se tato funkce stane standardní součástí hry.

„Toto je poprvé, co jsme to udělali takto. Chceme to vyzkoušet,“ řekl. „Chceme pochopit, jak na to hráči zareagují, protože to ovlivní, co uděláme dál. Možná hráči preferují něco jiného. Možná chtějí jinou verzi.“

"Dejme to ven a uvidíme, jak to půjde," řekl Day.