Yakuza je pro PlayStation sérií, s níž se setkáváme už pěknou řádku let. Z valné většiny se jedná o exkluzivní značku pro PlayStation, avšak pomalu prorůstá i do jiných platforem. Před pár lety se v Japonsku mrkla na Wii U v podobě Ryu Ga Gotoku 1 & 2 HD, ale jak sdělil jeden z producentů série Daisuke Sato pro francouzský web GameBlog, nejednalo se o šťastně zvolený krok. Letos v srpnu na počítače vyjde Yakuza 0 (prequel pro Yakuzu) a příští rok Yakuza Kiwawi (remaster prvního dílu). A nyní to vypadá, že ve hře se objevil i Xbox One.

Sato tvrdí, že tým vývojářů se vždy poohlíží po tom zapojit do cyklu co nejvíce platforem, což potěší spoustu fanoušků. Těmi nepotěšenými budou zejména majitelé Nintenda Switch, jelikož podle Sata se nejedná o dvakrát dobrou platformu, kam by se Yakuza mohla podívat. "Komunita tento typ hry na Switchi zřejmě neočekává. Možná jsou zvyklí na jiné hry," okomentoval Sato.

Zato Xbox One by pravděpodobně šanci dostat měl, jak už bylo řečeno. "Možnost Xboxu One by stála za zvážení. Xbox hráči by o hru jako Yakuza mohli projevit zájem. Mohlo by tomu tak být," řekl Sato.