Ano, čtete správně, máme tady názor dalšího vývojáře na novou generaci konzolí a překvapivě není příliš pozitivní. Tentokrát se k Xboxu Series X a PlayStationu 5 vyjádřil Atsushi Inaba, šéf PlatinumGames, které je zodpovědné například za hru Nier: Automata. V rozhovoru pro VGC hned řekl, že nechce vypadat jako někdo, kdo o nových konzolích ví naprosto všechno a tvrdí, že jsou nudné. I přesto není z informací, které o nových konzolích má, šíleně překvapen.

„S informacemi, které mám nyní, jsem neviděl žádná extrémně velká překvapení. Když prostě vidíte grafická vylepšení nebo jen rychlost, velikost... Je zřejmé, že je to hezké, ale nemá to stejnou vynalézavost, kterou mě opravdu překvapily minulé konzole,“ řekl v rozhovoru Inaba.

Zároveň poukázal na Nintendo Switch a jeho průkopnický design, který byl i u Nintenda DS a Game Boye. Ty nabídly vývojářům nové možnosti, zatímco to, co viděl na PlayStation 5 a Xbox Series X, dle jeho slov nic neposunulo dopředu. Samozřejmě je zde možnost, že Sony i Microsoft si stále schovávají své tajné zbraně, s kterými nebyl obeznámen ani Inaba.

„Není tu žádné extrémní překvapení ani nečekaná kvalita, kterou jsem cítil od skoku na předchozích konzolích. Teď vidím oznámení a říkám si: „O, to je v pohodě a pak si další minutu pomyslím, hmmm… co bych měl dnes večer sledovat na Netflixu?,“ dodal.

Celá tato věc ohledně vyjadřování jednotlivých vývojářů k novým konzolím má jeden velký problém a to, že se neshodují. Každý říká něco jiného, a tak to budeme do těch Vánoc muset vydržet a udělat si na nové konzole svůj vlastní názor.