Dune: Spice Wars je už nějakou dobu v předběžném přístupu. Nově jsme se dozvěděli, že k vydání plné verze dojde v září tohoto roku. Přesný termín ještě stanoven nebyl. Nahoře se můžete podívat na trailer oznamující příchod aktualizace verze 1.0.

Pokud patříte mezi fanoušky série, na hru se těšíte a máte nějaké podněty na nové funkce, obsah, vyvážení hratelnosti a tak podobně, můžete se vývojářům ozvat. Následující aktualizace budou totiž založeny na zpětné vazbě komunity.

Real-time strategie od tvůrců úspěšného Northgardu se odehrává ve známém světě Duny od Franka Herberta. Kromě hry jednoho hráče se můžeme těšit na online kooperaci i PvP.

Vaším úkolem je vést svou frakci a snažit se získat kontrolu nad drsnou pouštní planetou Arrakis. Koření (Spice) je nejcennější surovinou ve vesmíru – prodlužuje život, rozšiřuje vědomí a mimo jiné také umožňuje mezihvězdné cestování. Vytvořte si vlastní příběh a hrajte za jednu z několika frakcí, včetně rodů Atreidů a Harkonnenů.

Soupeřit budete o moc nad Dunou, ale také o to, kdo získá Koření. Bude jen na vás, zda si vyberete cestu plnou boje, nebo politických intrik, při kterých třeba využijete sítě klamných špehů k sabotáži. Díky zdrojům můžete stavět a expandovat, ovládat další regiony a také rozšiřovat řady své stále silnější armády.