Po záplavě všemožných článků a novinek snad netřeba zmiňovat, že se konkurenční boj rozhořel naplno, a tak Microsoft svou novou konzoli s názvem Xbox Series X vyzbrojil tou nejlepší možnou technologií.

Všechny specifikace sice zatím neznáme, přesto se ale ke hráčům tu a tam nějaká ta zpráva dostane, díky čemuž jsme například viděli samotný design konzole, získali info o řešení ovladače i o jednotlivých funkcích a mimo jiné dostali šanci částečně nahlédnout i do technických parametrů.

Ty zmiňují příchod mocné paměti GDDR6, která značně vylepší chod konzole a samotným vývojářům umožní přinášet videoherní zážitky s mnohem komplexnějšími efekty a simulacemi, jež se budou více než kdy jindy přibližovat skutečnosti.

O tom už ostatně v útržku z rozhovoru pro server gamingbolt promluvil tým z Wired Productions pracující na fantasy hře The Falconeer. Dle nich totiž paměť nového Xboxu usnadní vývoj konzolových her, a tak si studia budou moci dovolit do her implementovat daleko realističtější prvky.

To, jestli se skutečně bude konat revoluce a my už nyní téměř nerozeznáme hry od reality, se dozvíme už tento rok, kdy Xbox Series X vychází společně se startovním titulem Halo Infinite. Později se také dočkáme zatraceně dobře vypadajícího pokračování psychologické hry Hellblade s podtitulem Senua's Saga, jež ale zatím nemá stanovené datum vydání.