Možná vám název Residence of Evil něco říká. Je to totiž hororová survival hra vyvíjena studiem Moonglint, která je silně inspirována herní sérií Resident Evil. To je poznat i podle samotného názvu, který se nicméně bude později měnit na "Vigil: Prophecy Of The Bestowed". Pro neznalce jde o hororovou hra o přežití z pohledu třetí osoby založené na zdrojích, které je možné nalézt během hraní a na vaší přesné mušce.

„Tohle bude hra pro fanoušky od fanoušků. Kolektivní projekt nás všech. A proto budeme tuto hru vydávat naprosto zdarma pro počítače,“ prohlásil člen youtube kanálu Residence of Evil, který se podílí na vývoji hry. Vydání pro konzole je zatím podle ROE týmu v oblacích, nicméně jeho datum bude záležet na úspěchu hry.

Ve hře hrajete za členy právě ROE týmu. Slibovány jsou různé logické hádanky, skvělá atmosféra, skryté komnaty, nepřátelé, tajemno, napětí a plno dalších hororových prvků, které jsou zakomponovávány do hry díky fanouškům ROE týmu. Také si dávají záležet na kamerových pohledech. Nicméně i přes snahu o originalitu se hra nejspíš přehnaně přibližuje herní sérii Resident Evil a to výhradně prvnímu dílu.

Datum vydání stále není jisté, nicméně ROE tým ujišťuje své diváky, že bude všechny veřejně kontaktovat o jakýchkoli plánech s tím spojené. Poslední update byl publikován na YouTube dne 23. března 2018.

Myslíte si, že má ROE tým šanci nás zaujmout něčím, co jsme ještě doposud v žádné hře neviděli? Projevte svůj názor v komentářích!