Microsoft nám před nedávnem ukázal, co vlastně nová verze Xboxu One bude mít v sobě za komponenty. Pojďme si porovnat Scorpio s předchozími konzolemi od Microsoftu.

Microsoft s touto konzolí plánuje opravdu velké věci (o čemž svědčí i její komponenty). Teď něco pro geeky. Scorpio bude podporovat opravdové 4K rozlišení pro hry, bude mít 12 GB GDDR5 interní paměti, osmijádrové 2.3 GHz CPU, 6 TFLOPS GPU a 1TB paměti pro všechny vaše nadupané hry. To už stojí za řeč, že? PlayStation 4 PRO nemůže Scorpiu se svou 12GB RAM a 4.2TFLOPS GPU konkurovat.

Samozřejmě tu nemáme k porovnání pouze PS4 (i když to je asi nejzajímavější porování). Máme tu i Xbox One S, menší a výkonější verze klasického Xbox One. Tato malinká bílá konzole podporuje verzi s pamětí od 500MB až do 2TB (vyšší paměť se čeká i u Scorpia), osmijádrové CPU taktované na 1.75GHz o dost slabší GPU a 8GB DDR3 paměti. Prostě obsahuje to, co se ve skladu našlo, nic příliš výkoného ani slabého.

Cena Scorpia je nyní určena na 399€. Ve specifikacích Scorpio ohromí, ale jak to bude se zbytek? Opustí zadraní PSkáři jejich konzole a přejdou na Xbox? To se dozvíme na E3, která započne tento víkend (nebo v době tohoto článku již probíhá). Nechť válka mezi Xboxáři a PSkáři opět započně!