Vrátit se zpět do historie a udělat věci po svém, o tom snil snad každý z nás. Strategie Kaiserpunk od Overseer Games z alternativní historie by v tomto ohledu mohla poskytnout řešení.

Hlavním tahákem mají být dva odlišné styly hraní. První režim je klasický city builder, kde si naplánujete svou osadu a postupně ji dovedete až k prosperující metropoli. Musíte řešit stavění, zajišťování logistických řetězců nebo morálku vašich obyvatel. Druhým aspektem je samotná grand strategie, tudíž plánování kroků v globálním měřítku, uzavírání aliancí nebo obchodních smluv, válčení a expandování vašeho impéria ve 20. století.

To vše dělá z Kaiserpunk jednu z nejzajímavějších her pro nadšence do strategií. Pokud byste si chtěli hru vyzkoušet, tak je to možné během playtestu od soboty 20. července do neděle 22. července. Zúčastnit se ho můžete skrze stránku hry na Steamu, kde stačí požádat o zařazení do playtestu a čekat na schválení žádosti.

Nové demo by mělo oproti předchozímu obsahovat více map a zároveň vývojáři prý zapracovali na optimalizaci a technické stránce. Kaiserpunk by měl vyjít ve 3. kvartálu letošního roku na PC.