Hra Deathground od nezávislého studia Jaw Drop Games připomíná příjemně mrazivou směsici Dino Crisis, Jurského parku a Alien: Isolation. Zejména z posledně jmenovaného si tvůrci berou velké množství inspirace. I tady vás totiž bude pronásledovat uslintaná prskající potvora, před kterou se budete muset schovávat a snažit se ji přechytračit. Jen to tentokrát nebude nezvaný návštěvník z kosmu, ale banda prehistorických predátorů ovládaných velmi nepředvídatelnou umělou inteligencí.

Přečtěte si také: Je Alone in the Dark návrat prvního survival hororu ve velkém?

Vaším úkolem samozřejmě bude přežít, ale i splnit řadu úkolů, které si pro vás tvůrci hry nachystali. Přežívat budete moci v multiplayeru, který zastupují až tříčlenné hráčské týmy, hra nabídne i sólo zážitek, ve kterém bude dobrodružství ještě děsivější.

Jelikož se Deathground řadí mezi survival horory, kromě samotného boje zde najdeme i nejrůznější možnosti plížení. Podobně jako v Alien: Isolation se tak budeme moci schovávat v nejrůznějších skříňkách a důraz bude kladen především na stealth. I proto, že nábojů bude skutečně poskrovnu a pouštět se s ještěry do křížku pokaždé by byla sebevražda.

Během hraní také budeme nacházet všemožné předměty a suroviny, které půjde kombinovat podobně jako v jiných hororových survivalech. Zde jsme opravdu zvědaví na to, co všechno crafting nabídne. V souvislosti s Vetřelcem se rozhodně nabízí možnost výroby nejrůznějších bomb a pastí.

Při hraní by nám měl být k dispozici rozmanitý zbraňový arzenál a mnoho užitečných technologií, mezi něž patří i detektor pohybu známý z Isolation.

Deathground by měl hráčům nabídnout výběr ze tří speciálních tříd, z nichž každá má své unikátní vlastnosti, schopnosti a předměty. Na výběr bude inženýr, průzkumník a lovec.

Pravěká fauna by měla být nevyzpytatelná a měli bychom se dočkat unikátních jedinců, kteří nás budou neúnavně pronásledovat. Vzhledem k tomu, že sestavu Jaw Drop Games tvoří ostřílení hororoví tvůrci, bychom se měli dočkat pěkně těžkých nepřátel, kteří se budou umět adaptovat na danou situaci.

Hra je vyvíjena v Unreal Enginu 4 a pro znásobení tíživé atmosféry by měla obsahovat i propracovaný systém počasí. I jednotlivé mapy budou navzájem odlišné - z džungle se například podíváme do opuštěného skladiště. V začátku titul nabídne tři mapy, dva dinosaury a tři různé třídy postav. Tvůrci však do budoucna plánují hru obohatit o nové levely, další dinosaury a třídy.

Pokud vás tedy Deathground zaujal, určitě neváhejte vývojáře podpořit na Kickstarteru, kde se snaží celý projekt zafinancovat.

Za nás tento projekt vypadá velmi slibně a my se na Jurský park říznutý Vetřelcem rozhodně těšíme. A co vy? Neváhejte se s námi o váš názor podělit v komentářích.