Známe a velice úspěšné herní studium BioWare vidí v předplatném videoher ve stylu Netflixu velký potenciál. Je to totiž podle nich možnost, jak nechat zazářit i hry, které nemusí být nutně hrány miliony lidmi. Mark Darrah se vyjádřil takto: „Když se podíváte na AAA hry, všude uvidíte v podstatě hry, které si jsou tak nějak podobné… Z toho vyplývá, dá se říci, že mají všechny poněkud podobné rozpočty, podobná očekávání a nejspíš i podobné cíle. A myslím si, že jakmile nahlédnete do světa předplatných her, otevřou se vám dveře nových možností. Například hry, které nejsou vyvíjeny za cílem toho, že si je zahraje kupříkladu více než 300 000 lidí, a jsou zafinancovány odpovídajícím způsobem.“

A stejného názoru je i hlavní vývojář hry Anthem, Mike Gamble. Jedna věc je spousta žánrů, ze kterých je možné si vybrat. Není to ale jen o tom a ne každý dobrá věc musí mít veliký rozpočet. U filmů to funguje naprosto stejně jako u her. Člověk může mít oblíbenou AAA hru, ale stejně tak si může oblíbit hru například tvořenou jedním člověkem, která nemusí být převratná ve všech směrech, jako právě ta hra známější. Jediný rozdíl je v tom, že ke známým hrám se obyčejně hráč dostane snáze. To je ale právě to, co by se mohlo brzy změnit.

„Co dnes vidíte z domova v televizích, je dehomogenizace. Vzniká stále víc a víc různých televizí. A čeho se bojím, že se děje ve světě her, hlavně AAA titulů, je homogenizace. Hry se sobě navzájem podobají stále více. Nehoníme se za stejným obecenstvem, nýbrž za hráči, kteří jen tak nepohrdnou jakoukoli hrou - za hráči s podobným stylem hraní a chování. A v co doufám, že odstartováním éry herního předplatného dosáhneme, je to stejné: dehomogenizace. Kde jsou v popředí hry různého typu. Žánry, které dosud neexistují, tak mají kde začít a možná i najít své místo. Najít své místo možná není nic velkého, ale ani nepotřebuje být, protože mohou oslovit naprosto odlišným způsobem,“ vyjádřil k problému neoriginality her Mark Darrah.

Například hra jako Unravel se tak tímto způsobem může dostat i k hráči, který si EA Origin Access Premier předplatil třeba kvůli hrám jako Madden a Anthem. K hráči, který by pravděpodobně tuto hru nebýt toho pouze přešel, a je tak dost možné, že se mu hra zalíbí natolik, že se stane jejím fanouškem.

Předplatné nejexkluzivnějšího přístupu, EA Origin Access Premier, povoluje hráči přístup ke všem hrám od EA třeba i několik dní před oficiálním vydáním. Měsíční přístup k těmto funkcím stojí $14,99 a roční až $99,99. Toto předplatné tak částečně nahrazuje to dosavadní, které teď bude pod názvem Origin Access Basic, jež zahrnuje takový náhled do hry před vydáním. Podobnou věc má i Microsoft v podobě Xbox Game Pass

Je jisté, že tyto herní předplacené služby se konečně usazují po letech neúspěšných pokusů. Jak to vidíte vy? Věříte v "herní Netflix", nebo pojedete standardní cestou i nadále?