Společnost PEGI, která dělá rating pro hry v Evropě, nedávno vydala doporučení pro hry ze série Hitman od IO Interactive. Konkrétně se jedná o Hitman: Blood Money a Hitman: Absolution. Pokud byste se ptali, že tyto hry už ho mít přece musí, neboť už vyšly, tak ano. Nicméně ohodnoceny nebyly pro konzole nové generace, tedy PS4 a Xbox One. Sice ho dostaly už v září, ale na povrch se tato informace dostala až teď.

Proč nás toto ale zajímá? Kvůli možnosti remastru pro současnou generaci. Vyšly už před šesti, respektive před dvanácti lety. Dodnes lze obě hrát na PC, Xboxu 360; Blood Money i na původním Xboxu a PS2, Absolution mimo jiné i na PS3.

Co se týče zpětné kompatibility, tak už od roku 2017 lze novější díl hrát na Xboxu One, od března je dostupný i díl starší. Sony nám nabízí hrát dvanáct let starý díl na PS3 pomocí PS Store, ale žádný z nich není dostupný ve službě PlayStation Now, takže majitelé PS4 mají smůlu. Možná. Pokud by nám naši domněnku IO Interactive potvrdilo, tak by i oni mohli prožít některá z dobrodružství agenta 47.

Jediné, na co se určitě můžeme těšit, je Hitman 2, který vychází již 13. listopadu na PC, PS4 a Xbox One.