Pozor, pozor. Byl nám oznámen další psychologický horor. Nese název What Happened a vyjde na PC prostřednictvím služby Steam již letos v červenci/júli. Připravte se ale na to, že se vydáte čelit dvěma velkým strachům každého člověka. Démonům a temným chodbám střední školy. What Happened byl vytvořen jako odraz světa, ve kterém krutost často dominuje na úkor empatie, ale kde se neztratí veškerá naděje.

Jak již bylo řečeno, ve hře se vydáte do chodeb střední školy čelit imaginárním i skutečným démonům, abyste zachránili vaši postavu Stilese před temnými silami, které ho navádějí k sebezničení. Duševní říše, kterou Stiles obývá, je neopustitelná a chodby jeho mysli lemují zkroucené vzpomínky. Když mu budete pomáhat řešit hádanky a uniknout spárům jeho démonů, hra bude jemně reagovat na empatii, kterou mu vyjádříte. Budete tahat za neviditelné řetězce, které rozhodují o Stilesově osudu vedoucímu ke světlu na konci tunelu.

Na hře pracuje již tři roky malý tým polských vývojářů Genius Slackers ve Varšavě, v jehož čele stojí zakladatel Hassan Mehdiasl. Studio překonalo mnoho výzev a chystá se nám přinést zážitek, který doufá, že hráčům všude připomene sílu jednoty, empatie a zatraceně dobrý příběh. Otázkou však zůstává, jak zvládne What Happened obstát proti konkurenčním psychologickým hororům, protože jich letos není zrovna nejméně.