Post Scriptum: The Bloody Seventh je simulátor druhé světové války zaměřující se na historickou přesnost a zážitky z bitvy ve velkém měřítku. Vžijte se do role vojáka na západní frontě a staňte se svědky bojů mezi Německem a Velkou Británií. Velkou roli hraje operace Market Garden, masivní spojenecký útok založený na spolupráci britských a amerických výsadkářů při zátahu na klíčové mosty.

Ve hře proti sobě bojují dva týmy po 40 hráčích, nicméně gól vývojářů je prý 50v50. Vývojáři kladou veliký důraz na autentičnost a realističnost, jak už bylo řečeno. Ve hře se tak můžete dočkat velice realistických vlastností všemožných vozidel, jako například rychlost otáčení věže tanků nebo tloušťka pancíře. Také bude dostupný voice chat, který reaguje na vzdálenost hráčů od sebe v podobě hlasitosti.

Široký výběr zbraní a obrněných vozidel je rozhodně jedno velké plus. Bude totiž dostupných prozatím něco kolem 50 zbraní a spousta typů vozidel, kupříkladu tanky, stíhače tanků, džípy, náklaďáky, polopásové transportéry a dokonce i protitanková děla. Nesmíme ale zapomenout na ten fakt, že jeden člověk neuřídí tank sám, a proto je k plné funkčnosti potřeba více hráčů. Je tak nadmíru důležitá týmová spolupráce a hlavně komunikace se spojenci.

Co se týče prostředí, do plné verze hry se chystá mapa o 140 kilometrů čtverečních, jež není jen tak ledajaká. Jedná se totiž o identickou rekonstrukci skutečného prostředí dění, jako třeba Oosterbeek, Heelsum a Renkum. Vše je tvořeno podle archivních a leteckých snímků.

Hra prozatím neobsahuje kompletně všechny vlastnosti, které vývojáři slibovali, protože je stále ještě ve fázi vývoje. Někteří lidé si ale po předobjednávce tak moc stěžovali, že vývojáři nabídli vrácení peněz, i přestože na to upozorňovali.

Dáte Post Scriptum šanci? Určitě se nezapomeňte ke hře vyjádřit dole v komentářích.