V době, kdy se velká studia předhánějí ve vizuální reálnosti, malí vývojáři sahají po úspornějším designu. Pixel art je grafický styl, ve kterém kreslíte jednotlivé pixely. Většinou se využívá toho, že se uměle sníží rozlišení hry. Tedy na formátu obrázku 256x256 pixelů vytvoříte obrázek, který vypadá jako 16x16 pixelů, ale je té samé velikosti. Celkem logicky je jednodušší takto vytvořit obrázek o 256 pixelech, než o 65 536 pixelech. A právě v tomto ohledu se The Last Night vymyká.

Je nutno dodat, že ač se tento styl může zdát velice minimalistický, vyžaduje mít pro něj určitý cit. Každý pixel se v něm totiž počítá a každý pixel v něm může být kazem na kráse.

I menší pixel art vyžaduje na realizaci hodně času. Proto je s podivem, že se na E3 konferenci Xboxu objevil projekt s názvem The Last Night, který se chlubí 4K pixel artovou grafikou. Kromě toho hra bude ve 2,5D. To znamená, že některé věci budou renderované ve 3D, zatímco jiné si zachovají pouze 2D podobu.

V roce 2014 se bratři Tim a Adrien Soretovi z Francie zúčastnili internetové soutěže zvané cyberpunk-jam, která dává za úkol vytvořit za sedm dní hru ve stylu cyberpunku. Tehdy během šesti dnů vznikla první verze hry The Last Night, se kterou bratři vyhráli soutěž v kategoriích estetika hry a celkové hodnocení.

Hra je stylizovaná do speciálního odvětví cyberpunku a to do post-cyberpunku. Vývojáři ho popisují takto: "Není to typ antiutopie, pro kterou je tento žánr (cyberpunk) známý. Spíše vyobrazuje alternativní směr společnosti. Takový, ve kterém boj o přežití neznamená boj o jídlo a vodu, ale znamená hledání smyslu života. Lidská manuální i kreativní práce byla nahrazena umělou inteligencí, takže teď se lidé realizují tím, co používají, místo toho, co vytváří."

Cyberpunk se vyznačuje jasným rozdělením vyšší a nižší společnosti. Zde budeme hrát za Charlieho, který je z nižší vrstvy a momentálně prožívá existenciální krizi, protože se kvůli nehodě z dětství nemůže začlenit do společnosti.

Hra vyjde na Xbox One a PC v průběhu příštího roku.