V dnešní době je o dost jednodušší zrealizovat určitý nápad. Pokud je promyšlený a dokáže lidi zaujmout, tak díky crowdfunding stránkám mohou tvůrci získat dostatečnou finanční částku na rozjezd. Toho využívá i hodně her a jedna z nich nedávno překonala na stránce Kickstarter hranici dvou milionů dolarů. Jedna se o hru Pathfinder: Wrath of the Righteous na základě známého stolního RPG od firmy Paizo – má jít o klasické izometrické CRPG, které ponoří hráče do křížové výpravy mezi smrtelníky a démony.

Kampaň původně začínala na 300 tisících dolarech, ale díky propracovanému videu a zajímavému obsahu se tento milník podařilo pokořit rychle. Na řadě byly další cíle, které mají hru vylepšit. Těchto cílů se povedlo zdolat dvacet. Mezi vylepšení hry, které si lidi tímto zaplatili, patří například hudba nahraná symfonickým orchestrem, boj z koní, možnosti jisté romance a v neposlední řadě i pět ras.

Před pár dny kampaň skočila a bohužel na poslední cíl se už hráči nesložili. Tvůrci totiž za 2,1 milionu dolarů slibovali přidat do hry dinosaury a třídu lovců. To ale nic nemění na tom, že od 35 092 lidí se vybralo o 684 procent více než studio Owlcat Games původně zamýšlelo. Sám vedoucí týmu, Oleg Shpilchevsky, poděkoval všem podporovatelům a poukázal, jak je pro ně důležitá zpětná vazba od hráčů. Proto se těší na uzavřené alfa testování, které proběhne již příští měsíc pro všechny, kteří hru podpořili příslušnou částkou.

Pathfinder: Wrath of the Righteous představí devět typů mýtických postav s jedinečnými schopnosti. Tito hrdinové výrazně ovlivní příběh, hratelnost a různé možnosti výběru. Hra zahrne extrémně flexibilní systém budování postav s 24 třídami na výběr. K dispozici bude šest archetypů pro každou třídu, tři nové rasy společně s dalšími devíti z Pathfinder: Kingmaker, jeden nový společník, progresivní systém pro zvířata a mnoho dalšího. Chybět nebude ani tahový režim (TBM), jenž umožní hráčům zažít herní zážitek téměř totožný se stolní verzí.

Hra vyjde pro PC, Linux a Mac.