Herní podoby The Walking Dead jsou na tom všelijak. The Walking Dead: Survival Instinct nikoho nenadchla, adventura od Telltale Games měla na podzim loňského roku hlavu na špalku (nakonec ji zachránil sám autor komiksů Robert Kirkman) a poslední přírůstek Overkill's The Walking Dead od autorů úspěšné zlodějské série Payday je na tom snad úplně nejhůř. Vyšla na začátku listopadu a už nyní je její osud zpečetěn: končí.

Skybound Entertainment, jež spasilo aspoň práce po Telltale Games, je s výsledkem OTWD tak nespokojené, že se rozhodlo ukončit se Starbreeze Studios spolupráci. Skybound ve svém prohlášení uvádí, že dělali, co mohli, aby stvořili dobrou kooperativní střílečku ze světa The Walking Dead, ale to se zkrátka nepovedlo. Co bylo slíbeno a co bylo dodáno, jsou dvě rozdílné věci. OTWD mimoto ani nevydělalo za poslední kvartál moc peněz, kvůli čemuž musel vydavatel strhnout prodejní cenu na půlku. 

Momentálně se očekává, že OWTD bude v blízké době staženo ze Steamu. Jak budou vykompenzováni hráči, jež si hru již zakoupili, je v jednání

Konzolová verze je zatím jedna velká neznámá. Před pár dny se majitelé PS4 dočkali e-mailu, který je informoval o stornování jejich předobjednávek. Sony uvedlo, že vydavatel konzolové verze 505 Games oznámil konec hry. Jak ale zjistil server GamesIndustry, 505 Games se slovům o ukončení titulu brání a stále si stojí za tím, že byl pouze odložen na neurčito.