Když před několika lety vyšel titul Outlast, asi nikdo nemohl tušit, co se tím rozpoutá. Hra se ihned stala fenoménem. Videí (let's playů, walkthrough,...) raketovou rychlostí přibývalo a ani kritici, ani hráči nešetřili chválou. Později vydané DLC Whistleblower jen podtrhlo to, že tento horor vám dal opravdu zabrat. Logicky tak všichni chtěli další díl, jehož se letos na jaře dočkali. Byť byl celkově hodnocený hůř, stále se jednalo o dobrou hru. 

Jaké jsou ale plány studia Red Barrels do budoucna? Ve svém update statusu na facebooku nastínili hodně svých plánů. Prvním z nich je ten, že Outlast 2 se jakéhokoliv rozšíření nedočká. "Zatímco první Outlast byl tvořen s myšlenkou na DLC, u dvojky to tak nebylo. Zvážili jsme mnoho možností, ale žádná nebyla pro DLC. V Outlastu 2 jste se měli cítit jako pokusná myš, která neví, co se skrývá mimo klec." Outlast 2 totiž nadhodil do éteru otázky, jež nebyly zodpovězeny. S tím souvisí i fakt, že se dočkáme třetího dílu, který očekávané odpovědi prozradí. 

To ale bude až za dlouho, mezitím se od Red Barrels dočkáme jiných věcí. Pokud byste mermomocí ale chtěli vědet aspoň trochu víc, můžete si na stránkách vývojářů prohlídnout komiksy z universa Outlastu a díky nim do něj proniknout hlouběji. 

První z jiných věcí je ta, že příští rok se série Outlast podívá na Nintendo Switch. Datum vydání je zatím nekonkrétní - první čtvrtina roku. Ta druhá je něco, co zatím ví jenom vývojáři. Chystá se něco, co nebude pokračováním jedničky či dvojky. "Bude to jiná zkušenost z universa Outlastu. Zatím toho nemůžeme říct moc, nejdříve se musíme ujistit, že to funguje," napsali vývojáři. Má to být i pro ně zcela nová zkušenost a zároveň velká výzva. Můžeme si tak tipnout, že (i díky úspěchu Resident Evilu 7 na VR) se chystá Outlast VR. V případě, že vše půjde dobrou cestou, bychom se měli dočkat konkrétnějších informací brzo.