Zanedlouho přijde temná doba peněženek. Doba, kdy většina hráčů nechá nemalý obnos peněz za hry na Steamu. Ano, bavíme se zde o letních slevách. Co si ale trochu uklidit naše knihovny a tím zjistit, jaké hry si později nakoupit? Právě to nám zajistí nový event na Steamu. O čem však tento „úklid“ je? Zkuste na to přijít pomocí úkolů, za jejichž splnění dostanete odznak, emotikonu a tajemný předmět

První, čeho si na stránce eventu všimnete, jsou tři denní úkoly. Ty se budou samozřejmě opakovat, a to celkem čtyřikrát. Jedná se o zahrání jedné hry, co dává na ten den Steam zadarmo. Dále zahrání jedné hry ze seznamu, co vám Steam vybere. A nakonec zahrát hru, kterou jste doposud nezapnuli.

Pak zde máme šest tzv. „projektů“. Ty vás budou nutit stahovat a zapínat hry, které byste možná už ani neplánovali spouštět. Prvně tu máme úkol s názvem „Nostalgie.“ Co je tedy třeba? Zahrát si hru, ve které jste dříve strávili více než 2 hodiny, ale už jste ji delší dobu nezapnuli. Dále zde máme úkol „To nepočká.“ To je pro lidi, jako jsem já, co kupují hry častěji. Musíte si totiž zahrát jednu hru zakoupenou v posledním půl roce. 

Na Steamu máte určitě hodně přátel, co vám někdy doporučili nějakou hru, přesněji řečeno doporučili na Steamu všem svým přátelům. Pokud si jednu takovou hru zahrajete, tak splníte úkol s názvem „Důvěryhodný přítel.“ Přátelé ale nejsou jediní, kdo navrhuje hry na Steamu. Určitě sledujete i nějaké kurátory (pokud ne, tak zde můžete začít sledovat nás). Pokud si zahrajete hru doporučenou oním kurátorem, získáte trofej „Důvěryhodný kurátor

Máte v knihovně taky nějaké ty hry, co jste zapnuli, vyzkoušeli a zjistili, že se jedná o naprostou blbost? Dejte takovým hrám šanci a splňte úkol „Druhá šance“. 

Jsme u posledního úkolu s názvem „Zpátky na začátek.“ Už z názvu lze usoudit, že si budete muset zahrát první hru, co jste aktivovali na Steamu.

A jak že to celé souvisí s letními slevami?  Na začátku jsem se zmínil o tajemným předmětu. Ten obdržíte do inventáře po získání pěti trofejí v eventu. V popisku tohoto předmětu je jednoduše řečeno, že bude nejspíše užitečný v budoucích slevách.

To by jako vysvětlení eventu mělo stačit. Zkuste mi napsat, co za hru jste na Steamu aktivovali jako první. A jestli jste už získali všechny trofeje, nebo vám ještě nějaká chybí stejně jako mně.