Sci-fi koloniální simulátor RimWorld nabízí pro hráče obrovské množství aktivit. Tento seznam se za zhruba měsíc rozroste o mnoho dalších v rámci expanze s názvem Anomaly. Hráči se dle slov vývojářů mohou těšit na monstrózní a záhadné výzvy. Ve stejnou dobu vyjde i standardní aktualizace 1.5 pro základní hru, která bude zdarma.

Pokud byste se chtěli do nových dobrodružství ponořit hned, je to možné. Stačí zamířit do vaší knihovny ve službě Steam, zde v kartě hry pod záložkou beta naleznete nestabilní verzi. Poté je možné si betu aktualizace předem a na vlastní riziko stáhnout.

Samotný popis aktualizace 1.5 má 18 stránek. Hlavními novinkami jsou knihy, které si vaše postava muže přečíst za účelem zlepšení svých schopností. Dále nové možnosti světel, celkové zlepšení výkonu samotné hry nebo bionická čelist pro případ, kdyby hráč přišel o tu svou při nějaké nepříjemné nehodě.

Za tímto účelem je evidentně navrženo i celé rozšíření. Značně navýšen má být také psychologický tlak nebo podezřívavost. Každý hráč si tak vytvoří svůj vlastní horor. Jeden ze scénářů v rámci rozšíření Anomaly například nabízí útok parazita, který posedne některého z vašich kolonistů. Vy ale netušíte kterého. Kromě toho budou hráči schopni některé tvory studovat.

Podívejte se na obrázky z rozšíření Anomaly: