Přibližně rok na zpět vyšel na PlayStation VR jistý sci-fi hororový titul s názvem The Persistence, který kombinoval prvky survival hororů, stříleček z pohledu první osoby a roguelike her. The Persistence vám nabídne zasazení do roku 2521, kdy vaši vesmírnou loď napadla náhodná monstra. Krom toho také opravdovou volnost výběru postupu a široký arzenál různého vybavení.

My jsme hře v naší recenzi udělili obstojné hodnocení 7 bodů z 10 a jistě chápete, že pro některé fanoušky žánru se titul stal zkrátka úžasným zážitkem, jenž by si nejraději vychutnali i na jiných platformách a bez použití headsetu pro virtuální realitu. A přesně to se jim vývojáři z Firesprite rozhodli splnit. Na blogu vydavatele Prep Games totiž oznámili vylepšenou verzi hry bez VR pro ostatní platformy.

„Jsme nadšeni a velmi se těšíme, až tuto hru a universum pro hráče přivedeme na nové platformy. The Persistence je survival horor, který má hráče udržet na hraně od začátku do konce. Navíc, když se kolem nich vytváří procedurálně generované prostředí, žádné dvě hry nejsou nikdy totožné, což znamená, že nikdy nenajdete bezpečnost ani zabezpečení na stejném místě, “ řekli vývojáři ve svém oznámení.

Nová verze The Persistence hráčům přinese i další výhody, než jenom vydání titulu na PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch a PC. Především díky absenci VR bude hra obsahovat některá vylepšení, včetně vylepšených post-procesingových efektů a podrobnějšího prostředí. Těšit se můžete i na míru šité uživatelské rozhraní a změněné ovládací prvky.

No a kdy to celé vyjde? Datum vydání nové verze The Persistence je prozatím stanoveno na léto tohoto roku s tím, že vlastníci předchozí VR verze na PS4 získají vylepšenou hru bez VR zcela zdarma.