Představte si situaci: Nastěhujete se do nové hezké vesničky, kde chcete jakožto veterán dožít. Vtom však někdo zabil vašeho souseda... a další noc dalšího. Tak to nějakou dobu pokračuje, proto se vesnice sejde a začne to vyšetřovat. Jenže v tu chvíli jeden označí druhého, jiný zas třetího. A přesně o tom je hra Town of Salem.

Jde o původně browserovou hru, kde se setkalo několik hráčů, každý ve hře má svojí roli a svůj baráček. Hra se hraje jakési fáze.

První fáze: Noc. Zde řádí vrazi, vlkodlaci a mafie. Můžete začít vyslýchat, mluvit s mrtvýma nebo hlídat u něčích dveří, pokud vám to role umožní.

Druhá fáze: Ráno. Celá vesnice se sejde a zjistí, kdo přežil a kdo byl zavražděn. Také začíná diskuze, při které začíná vzájemné obviňování, otázky a domlouvání. 

Poté nastává třetí a poslední fáze: Soud. Každý živý hráč má možnost hlasovat pro jednoho hráče, a tím ho obvinit. Hráč s nejvyšším počtem hlasů je poté předveden na šibenici, kde má možnost se obhájit. Poté se přistoupí ke druhému kolu hlasování, při kterém je rozhodnuto o popravě, či osvobození. Myslím, že je jasné, co je ve hře účelem. Přežít a zbavit se veškeré chásky. 

Poměrně nedávno jsme si hru mohli zakoupit na Steamu, ale dnes portfolio rozrůstá i na iOS a Android. A co víc, dokonce si můžete hru stáhnou zadarmo.