Pokud si taktéž říkáte, že to přeci nemůže fungovat, lidé stojící za tímto projektem mají jiný názor. Brýle by měly zvládat prostorový zvuk, možnost ovládat funkce přímo na nich a zároveň by měly poskytovat ochranu očí před modrým světlem.

Brýle mají poněkud divný název, konkrétně se jmenují Mutrics GB-30 a má se jednat o první inteligentní brýle na světě zaměřené přímo na hráče. Využívají zvukový systém s „otevřeným uchem“, kdy v uších nemáte žádná sluchátka. Díky tomu byste po delším hraním neměli cítit žádnou bolest uší. Nevýhoda může být, že slyšíte okolní zvuky. Brýle by pak měly nabídnout virtuální prostorový zvuk 5.1.

Čočky dokážou chránit váš zrak díky filtru modrého světla, který už známe i z obyčejných brýlí. Někoho taktéž může zarazit design, který je záměrně v retro stylu a můžete se tak odlišit od ostatních. Díky hmotnosti 33 gramů byste je neměli ani cítit. Čočky lze taktéž vyměnit například za dioptrické.

Připojení k počítači či jinému zařízení zabezpečuje Bluetooth 5.0 a dosah má být až 20 metrů. Taktéž by měl zaručovat nízkou latenci, díky čemuž by mělo být možné i pohodlné sledování videa. Samozřejmostí je pak i vestavěný mikrofon, který by měl být ideální pro komunikaci na internetu.

Co se týče baterky, prý nabídne výdrž až 4 hodiny nepřetržitého přehrávání hudby. Více informací o projektu či jeho podpoře naleznete na Kickstarteru zde. A co si o tomto myslíte vy? Myslíte si, že v této technologii je budoucnost?