Není to tak dávno, co se začalo spekulovat o budoucích plánech Valve. Největší zásluhu na tom nesly uniklé rendery údajně pocházející z Left 4 Dead 3. Vývojáři však už dříve řekli, že opravdu nikdy nepracovali na třetím díle pro tuto milovanou zombie sérii a nyní vysvětlili i to, jak ke spekulacím vůbec došlo. Dle jejich slov se jednalo o technologický test při vývoji enginu.

Zmiňované informace byly řečeny v měsíční epizodě IGN Unfiltered, kde se Ryan McCaffrey posadil s Chrisem Remem a Robinem Walkerem z Valve, aby si promluvili o Half-Life: Alyx, Portal VR, Left 4 Dead 3 a dalších věcech. Robin Walker vysvětlil, že využili částí jedné úrovně Left 4 Dead jako první kousek geometrie úrovní, aby začali stavět v jejich Source 2 enginu. V podstatě to byl pouze vykreslovací test a lidé to považovali za únik z Left 4 Dead 3.

„V Source 2 jsme v rámci technologie budov postavili spoustu různých věcí ... Byly zde skupiny, které by vytvořily produkt, který by se pokusil být cílem Source 2, a tak pár z nich byly věci související s Left 4 Dead, ale žádná z nich nedosáhla bodu, ve kterém bychom si řekli: teď je to produkt, kolem kterého budeme stavět velký produkt. Byly to další nástroje pro posunutí Source 2 kupředu,“ řekli vývojáři.

Vývojáři nám také objasnili spekulace ohledně Portal VR. Znovu se jednalo o velký omyl. Valve pouze experimentovalo se svými různými značkami včetně Portalu a sledovalo jejich jednotlivé mechanismy, než si pro svůj nový projekt vybralo slavnou herní sérii Half-Life. Proto se objevily zvěsti o Portal VR. Žádný takovýto titul však ve skutečnosti není připravován a nejspíš ani v blízké době nebude.

Fanouškům Left 4 Dead tak musí stačit dodatečná příběhová kampaň Chernobyl pro Left 4 Dead 2, kterou připravila komunita.

V roce 2017 společnost Valve uvedla, že má tři hry ve vývoji, včetně Half-Life: Alyx. Nyní jsme se dozvěděli, že tyto projekty nejsou v současné době v aktivním vývoji. Většina zdrojů Valve se totiž přesunula na Alyx.

Připomeňme dnešní novinku, že HP ve spolupráci s Valve a Microsoftem připravuje nový VR headset, který se má stát standardem hraní ve virtuální realitě.