Jsem si jistý, že každý si při nákupu pizzy s pizzerie pomyslel, jaké by bylo jednu takovou vést. A možná ne u nás, ale v kolébce pizzy, v samotné Itálii. Přesně pro vás jsou určeny simulátory. Je ale pravda, že většina z nich nedosahuje kvalit a je hned zapomenuta. Něco podobného se ale nedá říct o hrách ze série Pizza Connection, které potřebnou kvalitu měly. Bohužel, poslední díl vyšel v roce 2001, a tak se dá série považovat za mrtvou. Nebo snad ne?

Naštěstí, studio Assemble Entertainment, stojící za oběda díly série, má pro nás dobrou zprávu. Přijde třetí díl! A bude ještě lepší než oba předchozí. Jaké důvody vůbec vývojáře vedou k takovému tvrzení?

Pizza Connection 3 bude obsahovat volnou hru a příběhový mód. V příběhovém módu začnete jako skromný pouliční pekař pizzy v Římě se snem vlastnit největší řetězec na světě. Cesta je ale dlouhá. Největším problémem bude konkurence, která se bude rvát i o jednoho zákazníka. Její výdaje za reklamu a špionáž vzrůstají. Vy ale vymýšlíte stále nové recepty, a tak si u vás na svoji pizzu přijde každý. A s více než 75 dostupnými ingrediencemi nápady přichází snadno. Navíc, vaše restaurace vypadá originálně. Strávil jste dlouhé hodiny nad rozsáhlou knihou dekorací, nábytku, podlah, oblečením personálu a spousty dalších věcí, které zkrášlily vaši restauraci.

Nejprve dobýváte Evropu, otevíráte vlastní restauraci v Berlíně. Řeknete si, že více už dosáhnout nemůžete. Ale pak přijde nabídka expanze do Spojených států a do Austrálie. A vy máte po světě více poboček než všechny ostatní pizzerie dohromady.

Taktéž jsem mluvil o možnosti hrát volnou hru. Nejprve si nastavíte startovací podmínky. Začnete s půjčkou, nebo s kapitálem, za který by se nestyděl žádný začínající podnikatel? Jak moc hustě osídlené bude okolí? Budete první pizzerie ve městě, nebo své štěstí zkouší několik dalších řetězců? Výběr je jen na vás.

Pizza Connection 3 vyjde již na jaře, konkrétně 14. března na Windows, MAC i Linux.

A jak Pizza Connection 3 zaujala vás? Uvažujete nad založením vlastní virtuální pizzerie? Sdělte nám vaše pocity a názory do komentářů.