Studio The Brotherhood nám přineslo gameplay záběry z jejich připravované izometrické point-and-click adventury Beautiful Desolation zasazené do postapokalyptického světa. Hra vypadá více než dobře a nejspíše nám přinese několik hodin zábavy.

Titul v roce 2017 úspěšně bojoval na Kickstarteru, kde od hráčů vybral 138 457 dolarů, požadováno bylo 120 tisíc dolarů. Je až neuvěřitelné, jakým progresem hra od té doby prošla.

Základní náplní hry je průzkum postapokalyptické krajiny, řešení různých hádanek a poznávání nových přátel a nepřátel. Krom toho dojde i na nějaké ty souboje. Pro mě osobně je největším lákadlem rozmanité a nádherně vypadající prostředí hry, které bylo zachyceno pomocí fotogrammetrie. Podívejte se sami výše. 

K tomu všemu na hře pracují tvůrci starších kvalitně zpracovaných adventur jako Stasis a CAYNE. Snad tedy zvládnou využít svých zkušeností i při vývoji Beautiful Desolation a podle plánu nám již brzy na Steam a GOG dodají titul, jenž zvládne předčit, nebo se aspoň vyrovnat svým předchůdcům.

„Beautiful Desolation je 2D izometrická adventura odehrávající se ve vzdálené budoucnosti. Prozkoumejte postapokalyptickou krajinu, řešte hádanky, setkávejte se s novými přáteli a dělejte si mocné nepřátele, zprostředkujte konflikty a bojujte o svůj život, když odkrýváte tajemství světa kolem vás,“ dočteme se v popisu hry.