Máme tu další vesmírnou bitvu, která po grafické stránce vypadá parádně. Mělo by se jednat o boj několika frakcí a v jedné bitvě by se mělo potkat stovky hráčů najednou. Údajně by na serveru mohlo být více jak tisíc hráčů.

Samotné bitvy frakcí mohou trvat až dny. Bojiště by mělo zahrnovat několik strategických míst, které můžete nepříteli zničit, každá frakce má tak vlastní infrastrukturu. Ta se může nacházet v poli měsíců, plynných obrů, sopečných planet, asteroidů a na spoustě dalších zajímavých míst.

Každá frakce zároveň vlastní pouze omezené množství infrastruktury sestávající z továren, pozemních základen, kosmických stanic, jak velkých, tak i malých. Velké kosmické stanice mohou vytvářet všechny typy lodí, což by mělo být důležité pro obranu, zatímco malé vesmírné stanice a pozemní základy jsou omezeny logicky na menší lodě. Továrny vytváří “dopravu” řízenou umělou inteligencí, ta přepravuje zdroje do vesmírných stanic. Tyto zdroje převádějí na kredity a ty se pak dávají hráčům vašeho týmu. Hráči pak mohou tyto kredity utratit za lepší lodě a celkové sestavení flotily. Bitvy se pak na velké mapě objevují na několika místech, především tedy u základen a pozemní infrastruktury. Takže bychom se měli setkat s tím, že na jedné mapě je několik bojišť, kde bojují hráči, nicméně by se mělo dostat i na AI, aby doplňovala reálné hráče.

A jak už to u podobných her bývá, každá loď má své pro a proti a dostává se tak i na různé styly hraní. Menší lodě jsou hbité a jednoduše ovladatelné, vhodné například na ochranu větších lodí před bombardéry. Větší lodě jdou pak i více konfigurovat, například pro defenzivní styl, některé lodě mohou například poskytnout opravu lodi pro spoluhráče. Pak jsou tu i velmi rychlé lodě, které slouží převážně na dopravu například mezi stanicemi. A pak jsou tu lodě, takzvané křižníky, které nejsou tak obratné, za to ale působí ohromné škody. Na všechny typy lodí s popisem se můžete podívat zde.

Kdybyste chtěli hru k něčemu přirovnat, tak mě napadá free to play hra Dreadnought, ta taktéž nabízí bitvy vesmírných lodí, avšak v jedné bitvě není tolik hráčů a nejedná se o tak rozsáhlé mapy a jde spíše o bitvu jednoho týmu proti druhému, než o ničení infrastruktury nepřátelské frakce.

Uvidíme, jak Infinity: Battlescape nakonec dopadne a zda se alespoň přiblíží tomu, co vývojáři slibují. Hra je zatím v Early Accessu a pokud hru chcete podpořit, tak můžete zde. Případně hra ke konci tohoto roku vyjde na Steamu. Jak se tato vesmírná hra líbí vám? Vyzkoušíte až vyjde?