P.T., hratelný teaser pro nové Silent Hills, který byl vypuštěn na PS4 ve formě dema, stále nedá spát spoustě lidem. Stále jde o velmi populární téma, do kterého se pouštějí jak hráči, tak i novináři a snaží se najít více informací o nedokončeném Silent Hills. Hideo Kojima chtěl tuto hororovou hru udělat, než se rozdělil s Konami a dle jeho slov i po dlouhých šesti letech od vydání P.T. má pořád zájem ji vytvořit. Zdá se však, že se neinspiruje P. T., ale přijde zase s něčím novým.

Kojima si před převzetím BAFTA Fellowship našel čas, aby prozradil, že má stále touhu vytvořit „revoluční“ hororovou hru, která nutí lidi sednout si na zadek, ale také říká, že si nemyslí, že může použít P.T. jako referenci.

„P.T. byla záhadná hra, vytvořená záhadným studiem, bez předchozího oznámení nebo informací, a proto používala zakázané techniky ke zvýšení strachu. Byla to jednorázová věc, takže tuto metodu nemůžeme znovu použít,“ řekl Kojima.

„P.T. skončilo jako experiment, ale jednou bych chtěl udělat další hororovou hru. Něco, co používá revoluční metodu k vytvoření hrůzy, to vás nejen nutí k čůrání do kalhot, ale i k jejich poskvrnění vašimi výkaly. Dokonce už mám pár nápadů. Snadno se bojím, takže jsem přesvědčen, že bych mohl vytvořit něco děsivějšího, než by snad mohli ostatní,“ dodal.

Dříve se Kojima ještě nechal slyšet, že by rád kromě velkých, nákladných a časově náročných titulů pracoval i na menších projektech. Tak uvidíme, možná jedním z nich bude horor, u něhož se bude skutečně bát.