Člověk by řekl, že po oznámení Dying Light 2 první díl pomalu, ale jistě zemře. Vývojáři z Techlandu to však myslí s Dying Light vážně a pro tuto 5 let starou zombie hru připravili další velkou aktualizaci, která dorazí už letos v létě a pro fanoušky titulu by mohla být docela známá. DLC nese název Hellraid a už jenom podle první krátké upoutávky vypadá více než lákavě. Mezitím co budeme čekat na druhý díl, který byl odložen na neurčito, si tak budeme moc vychutnat pořádnou dávku svěžího obsahu.

Podle nedávného oficiálního oznámení Hellraid představí v Dying Light novou mapu dungeonu, která bude plná nových krvelačných nepřátel, a dosud nevyzkoušené zbraně. Nadcházející rozšiřující balíček bude založen na stejném nevydaném fantasy slasheru, což znamená, že Techland bude využívat stejné assety. Hráči tedy opustí městské prostředí a ponoří se hluboko do pekla, kde budou svádět boj proti silám zla ve snaze přežít.

„Nikdo neví, odkud se ten podivný arkádový přístroj vzal. Jednou ho prostě obyvatelé Toweru našli ve sklepě po podivném výpadku proudu. Vynesli ho nahoru, aniž by tušili, na co narazili,“ stojí v popisu DLC.

„Osvěžte si zážitek s hrou Dying Light díky chystanému placenému DLC, které představuje nový herní režim založený na nevydané akční fantasy hře z pohledu první osoby od Techlandu jménem Hellraid. Prozkoumejte novou podzemní oblast, vyzbrojte se novými zbraněmi a postavte se lítým nepřátelům přímo z hlubin pekla. Čelte této svěží výzvě sami nebo spojte síly s přáteli a užijte si strhující kooperaci.“

Další podrobnosti bychom se měli dozvědět někdy v budoucnu. V současné době vývojáři potvrdili, že Hellraid bude vedle klasického singleplayeru obsahovat kooperativní režim stejně jako základní Dying Light. Expanzní balíček však nebude zdarma a bude vydán pro PlayStation 4, Xbox One a PC.