Digital Dreams nedávno na svůj YouTube kanále nahrál dvě videa, která ukazují Ray Tracing díky modu Reshade Ray Tracing. Konkrétně se jedná o Playable teaser pro připravovaný remake Gothic 1 a pak pro mnohé z hráčů nejoblíbenější díl AC série Black Flag.

THQ Nordic zatím RTX pro připravovaný remake Gothicu nepředstavil. Nicméně remake běží na Unreal Engine 4, který má nativní podporu této technologie. Díky tomu lze napodobit některé Ray Tracing efekty pomocí modu Reshade Ray Tracing.

Ve videu níže se můžete podívat na to, jak zatím Gothic s RTX vypadá. Můžete si všimnout výrazného globálního osvětlení.

A podobně je na tom i Assassin's Creed Black Flag, mnohými hráči považovaný za nejlepší díl série. Jedná se o hru prakticky ještě z předešlé generace konzolí a i když vypadá stále pěkně, je poznat, že už se nejedná o nejnovější titul. Reshade Ray Tracing to však dokáže částečně spravit. PC hráči si tak mohou vychutnat “remastrovanou” verzi.

Důležité je zmínit, že mod je stále v betě a zejména na méně výkonných sestavách tak může docházet k propadu FPS. I tak se však můžeme těšit, že v budoucnu bude pravděpodobně podpora pro Ray Tracing i díky Nvidii dostupnější a to i bez modifikací. Reshade Ray Tracing si můžete stáhnout zde.