Google spustil nový projekt #BeInternetAwesome společně se hrou Interland. Tento projekt má za úkol naučit děti, jak být v bezpečí na internetu zajímavou a zábavnou cestou.

„Děti jsou velice zvědaví a na internetu je spousta znalostí a informací. Já se jako učitel snažím děti naučit, jak se v těchto informacích správně pohybovat, aby se po znalostech mohli začít koukat sami. Projekt #BeInternetAwesome se snaží studentynaučit zábavnou cestou, jak být na internetu v bezpečí.“ – říká učitel zapojený do projektu.

V samotné hře Interland se jako malý ptáček proletíte po čtyřech ostrovech – milém království, které má za úkol naučit děti, aby byli na internetu přátelští; řece reality – ta má naučit děti rozeznávat skutečnost od nepravdy; hoře opatrnosti – v ní si musíte dávat pozor na to, co s kým sdílíte; a nakonec věži pokladů – ta vás naučí vytvořit silné heslo, aby jste ubránili svoje účty před případným útokem hackerů.

U všech hádanek jsem se relativně bavil, i když je jasné, že jsou velice jednoduché, neboť jsou dělané především pro děti. Co je ale třeba vyzdvihnout je luxusní grafika, když vezmeme v potaz, že se jedná o hru v prohlížeči. Dobrý je také soundtrack, který vesele doprovází hru a nedostanete ho z hlavy ani po několika hodinách po dohrání hry.

Hru si můžete zdarma zahrát na stránce: zde.