Britská akademie filmového a televizního umění (BAFTA) je nezávislá organizace, která podporuje a rozvíjí všechny umělecké formy od filmů až ke hrám. Krom každoročního vyhlášení cen z kategorie filmů, televizní produkce a her BAFTA nabízí i mezinárodní program vzdělávacích akcí, jako například přednášky, workshopy nebo stipendia na studium. No a nedávno se udělovali ceny BAFTA za nejlepší hry v uplynulém roce. 

My se nyní podíváme na výběr těch nejzajímavějších kategorií a her, které získaly ocenění. 

NEJLEPŠÍ VYVÍJEJÍCÍ SE HRA - Fortnite

RODINNÁ HRA - Nintendo Labo

NEJLEPŠÍ AUDIO - God of War

GAME DESIGN - Return of The Obra Dinn

MULTIPLAYER - A Way Out

NEJLEPŠÍ MOBILNÍ HRA - Florence

HERNÍ INOVACE - Nintendo Labo

NEJLEPŠÍ HRA - God of War

Už jenom z těchto zmíněných kategorií můžeme vidět, že se vybrané hry moc neliší od ostatních herních anket. Vypadá to, že lidi hlasují pro nejlepší hry všude stejně, a tak je to jenom další vyhlášení her, ze kterého se moc nového nedozvíme. 

Nicméně samotná organizace BAFTA určitě smysl má, ať už samotná ocenění, či podpora nových talentů z různých oblastní umění.

Pokud vás zajímá i zbytek kategorií, můžete si je prohlédnout zde. Souhlasíte s těmito vybranými hrami, nebo byste zařadili hry jiné? A jaký názor máte na Game Awards celkově? Myslíte si, že je dobré jich mít více, nebo by vám stačil jeden celosvětový seznam