Možná si vzpomínáte na naše předchozí články o nadcházející mobilní hře Alien: Blackout. V jednom z nich jsme apelovali na jeden důležitý fakt. Zdá se ale, že FoxNext Games si to rozmysleli a nyní přicházejí s drastickými změnami.

Někteří byli z toho faktu, že Alien: Blackout se nenapojuje na příběhovou linii, nadšení a někteří zklamaní. Dnes ale můžeme potěšit pouze některé z vás. Článek o tom, že Alien: Blackout nenavazuje, se stává irelevantním, protože hra v sobě údajně má zakomponované pokračování. Dozvíme se v ní něco o tom, co se stalo po událostech ve hře z roku 2014, Alien: Isolation. Není úplně jasné, kolik času uplynulo mezi koncem Alien: Isolation a začátkem Alien: Blackout. Víme však, že se příběh odehrává na Weyland-Yutani’s Mendel Research Station.

Amanda Ripley se objevuje na stanici a varuje posádku, že po stanici volně pobíhá organismus mimozemského původu a že všichni ostatní zemřeli. Dozvídáme se jak něco z budoucnosti, tak i z minulosti. Amanda totiž prozradí, že vetřelec se narodil na této stanici a prý za celou situaci viní Weyland-Yutani. Obě stanice tím pádem měly svého vetřelce naprosto nezávisle na sobě… nebo ne?

Jak se vám zamlouvá tato změna? Určitě se vyjádřete dole v komentářích.