Že by nastal slavný moment v historii her na PC? Tim Sweeney zakladatel Epic Games napsal na twitteru příspěvek, který všechny šokoval. Pokud by se Steam zavázal k trvalému podílu příjmů 88 % pro všechny vývojáře a vydavatele, Epic Games přestane podepisovat dohody o exkluzivních titulech. 

Tim dokonce prohlásil, že pokud by se tak stalo, Epic by zvažoval uvedení vlastních her na platformu Steam"Takový krok by byl slavný okamžik v historii her na PC a měl by mít obrovský dopad na další platformy," říká Sweeney.

Samotných 88 % je aktuálně podíl, který Epic Games Store poskytuje vývojářům a vydavatelům, tedy samotný obchod má 12% podíl z příjmů. No a Steam nabízí podíl podle toho, kolik se prodá kopií. Prodeje do 10 milionů kopií mají 70 %, nad 10 vývojáři dostanou 75 % a ty opravdu velké trháky, které mají přes 50 milionů prodaných kopií se dostanou na 80% podíl.

V dalších příspěvcích na twitteru Sweeney vysvětluje další klíčové body. Hry by mohly spolupracovat napříč platformami a obchody. Předměty a věci do her by měly být dostupné všude a to bez požadavků na certifikaci. A obchod samotný by měl být pouze místem, kde si předměty a hry koupíte a platformy by měly více spolupracovat, než mezi sebou bojovat.  

Jaký na to máte názor vy? Myslíte si, že Steam a potažmo Valve kývne na tyto podmínky?