Epic Games Store již delší dobu nabízí různé hry zdarma a třeba já osobně jsem si zvykl čas od času otevřít stránku Epicu udělat ani ne 5 kliků a přidat si bezplatné hry do své knihovny i když často nevím, co jsou vůbec zač. Od nynějška do 21. 5. to však tak lehké nebude, protože Epic zavedl pro nárokování bezplatných her dvoufázovou autentizaci. Důvod je jednoduchý, společnost chce povzbudit hráče, aby si tuto funkci aktivovali dobrovolně a chránili tak své soukromí.

„Děláme tuto změnu ve snaze povzbudit naše hráče, aby podnikli kroky k posílení jejich zabezpečení účtu Epic. Chápeme, že pro některé je to malá nepříjemnost, ale chceme poskytnout nejlepší možná řešení pro ochranu vašeho účtu Epic,“ stojí ve vyjádření společnosti.

Pokud uživatel již nemá zabezpečení povoleno, zobrazí se upozornění vždy, když klikne na tlačítko „get“. Ano, může to být dosti otravné, ale jak říká samotný Epic, je to jedno z nejlepších možných řešení pro ochranu dat našich účtů a samozřejmě her, za které často necháváme nemalé částky a přijít o ně není nic příjemného.

V současné době si můžete v Epic Games Store do knihovny zdarma přidat strategické RPG For The King a od dnešního odpoledne horor Amnesia: The Dark Descent či ARRPG Crashlands.