Příběh zasazený do prostředí taiwanského obydlí kolem šedesátých let 20. století není pro tým RedCandleGames nic nového, a tak se po úspěchu s hrou Detention, která v roce 2017 dokonce získala ocenění za nejlepší design v kategorii indie her, pouštějí do nové hororové adventury z pohledu první osoby, tentokrát pod názvem Devotion. Na rozdíl od Detention se vývojáři směle pustili tentokrát ne do 2D tvorby, nýbrž do 3D zážitku.

Nacházíte se v opuštěném bytovém komplexu a snažíte se zjistit více o rodině vaší postavy Amandy. Amanda je dívka, jejíž otec vlastnil tento hotel, který momentálně obývají členové jakéhosi kultu. Myslela si, že po jeho zmizení už se s otcem nikdy neuvidí, a přemítala o tom, zda by mohl být ještě naživu. Vše se rozhodlo, když od něj dostala dopis, ve kterém ji nabádal k návštěvě onoho starého hotelu. Musíte ji tak provést nebezpečnými chodbami a pokoji a pomoci Amandě odhalit pravdu minulosti, jež možná měla v jejím zájmu zůstat skryta.

Devotion nabízí skvělou děsivou atmosféru už jen tím, že se v ní nenachází žádné možnosti boje. Vaše jediná východiska jsou běžet, schovat se nebo zemřít. RedCandleGames také slibují hlubokou myšlenku a zápletku příběhu a údajně si i pohráli s dabingem na úplně jiné úrovni. Datum vydání ani platformy, na kterých má být hra dostupná, zatím nebyly zveřejněny.

Necháte se ohromit taiwanskou náboženskou kulturou a Amandiným děsivým tajemstvím?