Studio 3D Realms mimo jiné pracovalo i na titulu s otravným xenomorfem plivajícím kyselinu. Mělo se jednat o PvE multiplayer střílečku z pohledu první osoby, která obsahovala vlastní příběh. Ani jednoho jsme se však nedočkali. Tato hra, nazvaná Aliens: Hadleys Hope, byla totiž bohužel zrušena po tom, co Disney odkoupil studio FOX.

Nyní se díky výkonnému víceprezidentu 3D Realms Frederiku Schreiberovi dozvídáme více o tom, jak měl titul vypadat. Je na místě podotknout, že zní poskytnuté detaily skutečně slibně. Dle všeho totiž byla hra velice komplexní a hráčům měla nabídnout jedinečný zážitek, jenž se držel kvalit nastavených jejími předchůdci.

Hru jsme mohli jednak projít za mariňáky, ale nabízelo se i hraní za vetřelce. První zmínění pak měli spolupracovat v týmech, jejichž cílem bylo zničit vetřelčí královnu a následně uniknout z planety. Hra měla obsahovat i různé typy mariňáků.

Jako vetřelec začínal hráč v teraformačním zařízení, které bylo skryto hluboko pod povrchem planety. Jeho cílem bylo naklást vejce a zplodit tak facehuggera. Tomu pomáhalo kolektivní vetřelčí vědomí, díky kterému byli vetřelci ovládáni a hráč mezi nimi mohl v reálném čase libovolně přepínat. Útok na mariňáky ovšem vyžadoval dostatečné množství xenomorfů, kteří se rodili z nebohých kolonistů. Právě ti měli být vyhledáváni pomocí facehuggerů.

Je škoda, že si tak zajímavý titul nebudeme moci zahrát. V budoucnu se ale snad nějaké hry s vetřelci dočkáme. My bychom například ocenili plnohodnotné pokračování skvělého hororu Alien: Isolation. Naděje tady je, Disney vyzvalo vývojáře, aby se nebáli za nimi přijít se zajímavými nápady na hry.

Jak se zrušení Vetřelci líbí vám? Dejte nám vědět v komentářích.