Zaručeně každý, kdo hrál nějakou online hru, chtěl vypadat drsnější, lepší, nebo prostě vypadat jinak než ostatní hráči. Z toho důvodu si kupujeme takzvané skiny. Jde o vizuální vylepšení, které se prodávají většinou za reálné peníze. Známe je především z her jako jsou League of Legends, Dota, Heroes of the Storm a samozřejmě Counter Strike: Global Offensive.

O tomto fenoménu by chtěl poreferovat Richard Haderer formou filmu s názvem World of Skins. Film by měl především pojednávat o množství peněz investovaných do nákupu skinů a gamblingu, který je poslední dobou rozšířeným, omezovaným a popularizovaným ze strany YouTouberů. Část filmu má být věnována i YouTube kanálům o CS:GO skinech (gamble, informace o skinech, progame scéna a design skinů). Film je ve fázi Kickstarter projektu, kde je uvedeno pár zajímavých a přitom zarážejících čísel, jenž se mohou objevit i ve filmu:

  • Celková hodnota všech in game položek za rok 2016 je odhadováno na neuvěřitelných 48 milionů dolarů.
  • V roce 2016 byly vsazeny skiny do CS:GO v přibližné hodnotě 5 milionů dolarů.

Pokud vás projekt zaujal, neváhejte a přispějte. Za příspěvky můžete dostat maketu nože z CS:GO nebo tričko. Pokud projekt uspěje, tak film můžeme čekat v březnu 2018. K dispozici má být na Steam, Itunes a Amazon.

Jaký máte názor na film a na situaci ohledně herních skinů? Napište nám to do diskuze pod článkem. Případně se můžete podívat na naše video o gamblingu. Fiola tam podrobně popisuje problematiku gamblování nejen CS:GO skinů.