Hra pro boj s koronavirem se stává skutečností. Studio Jujubee oznámilo svůj nový titul, realtimovou strategii COVID: The Outbreak, která nás naučí, jak se zachovat v období pandemie a zároveň nám nabídne zábavnou hratelnost.

V titulu převezmeme roli organizace, která se musí vypořádat s globální pandemií. Připravte se na vydávání vyhlášek, spravování zdrojů, rozvíjení jednotlivých projektů a stavění potřebných budov. Vše je jeden velký závod o vakcínu a záchranu lidských životů.

Kromě krizového řízení poskytuje hra hráčům informace o tom, jak se chovat v případě epidemie, jaké kroky podniknout a jak co nejefektivněji chránit sebe a své blízké. Hra je založena na údajích publikovaných WHO a na informacích získaných od odborníků a konzultantů. Navíc vývojáři slíbili, že část zisků hry za první měsíc bude věnována příslušným charitativním organizacím. 

„Jujubee by také chtělo oznámit, že 20 % veškerých čistých prodejů hry květnu a červnu bude věnováno Koalici pro inovace připravenosti na epidemii (CEPI) a dalším charitativním nadacím podporujících boj proti důsledkům pandemie koronaviru,“ řekli vývojáři.

Pokud vás tedy COVID: The Outbreak aspoň trochu zaujal a chcete hraním pomoc v boji proti koronaviru, zapište si do kalendáře datum 29. 5., kdy hra dorazí na PC přes Steam.

A kdyby vám výše zmiňované informace nestačily, zde je stručné shrnutí veškerého podstatného obsahu hry:

Řízení pandemie – raďte světu, co je třeba udělat, aby přežil hroznou nemoc; spravujte priority fondů, zaměstnanců, medicíny a výzkumu.

Vydávání vyhlášek – vyhlaste národní nouzový stav a uzavřete hranice, vynuťte povinné očkování, zavřete školy a letiště. Udělejte vše pro zastavení koronaviru.

Výzkum nových projektů – vývoj nových způsobů, jak bojovat s nemocí je dobrá strategie. Nezapomeňte být opatrní, protože váš nepřítel může zmutovat, čímž se vaše nově nabytá schopnost stane zcela zbytečnou.

Nepředvídatelné události – jak vyřešit falešné zprávy, hromadné zásoby dodávek nebo lidi ignorující přicházející hrozbu? Čeká vás řada rozhodnutí, která povedou k tomu, zda zvítězíte proti nemoci, nebo ji podlehnete.

Stavba vitálních budov – stavějte nemocnice, pohotovostní stany, výzkumné instituce, kontrolní stanoviště, policejní stanice a mnohem více. Každá budova, kterou postavíte, se může stát rozhodujícím faktorem v zastavení šíření.

Naučte se něco nového – přijďte na to, jak funguje koronavirus, co můžete dělat, pokud se nakazíte, a proč jsou vydávány karantény. Pochopte, proč je pandemie hrozbou pro lidstvo.