Studio Sierra On-Line a jeho zakladatelé – manželé Ken a Roberta Williamsovi – se dočkají vlastního dokumentu. Legends of Adventure: The Story of Sierra On-Line si dal za úkol seznámit diváky se zákulisím vývoje takových klasik jako King´s Quest, Space Quest nebo Gabriel Knight sesbíral potřebné finance na platformě BackerKit za méně než 24 hodin. Vy ho stále můžete podpořit.

Je to příběh, který má klaďase, záporáky a spoustu šíleností,“ láká Ken Williams. Kromě dvou zmíněných zakladatelů studia, svoji účast potvrdili například spolu-tvůrce série Space Quest Mark Crowe, autor Leisure Suit Larry Al Lowe a plno dalších.

Myslím, že tento film může ukázat stránku Sierry a tvorby adventur, o které nikdo nevěděl. Můžeme se naučit o průmyslu, který sice nevěděl, co vlastně dělá, ale zasáhnul životy milionů lidí po celém světě,“ míní Al Lowe.

Autoři dokumentu slibují, že seznam slavných vývojářů poroste s tím, jak dokument bude plnit další finanční cíle, které vytyčil. Po pokoření hranice 150 tisíc dolarů se bude moci věnovat více hrám, pokud nasbírá dvakrát tolik, tvůrci slibují, že vydají i šestidílnou sérii kratších dokumentů, které se budou věnovat nedoceněným klenotům Sierry.

Nejmenší částka, kterou můžete dílo podpořit je 49 dolarů (1 140 Kč), a získáte za ní digitální kopii filmu, tapety a digitální soundtrack, pokud se povede vybrat dost peněz na jeho tvorbu. Když dáte více peněz, můžete získat například fyzickou kopii dokumentu na Blu-Ray, sběratelské odznáčky nebo oběd s Kenem a Robertou Williamsovými.

Za dokumentem stojí autoři seriálu Gamebreakers. Dokumentu o streamerech a esportovcích pro Amazon Prime, který bohužel není dostupný v našich končinách. Na filmu se také podílí herní studio MidBoss, známe adventurou 2064: Read Only Memories.

Sierra On-line, dnes spíše Sierra Entertainment, je studio založené Kenem a Robertou Williamsovými v roce 1979. Díru do světa udělalo svými grafickými adventurami jako King´s Quest, Space Quest nebo Leisure Suit Larry. Postavy se v nich pohybovaly ve 2D barevném světě, akce se ale vykonávaly stále skrz vypisování na klávesnici. Šlo vlastně o předchůdce point and click adventur, jak je známe. Věnovali se i vydavatelské činnosti, stojí například za vydáním Half-Life od Valve. Značka Sierra nyní spadá pod Activision Blizzard a tudíž pod Microsoft. Studio zaniklo před 16 lety.