PŮVODNÍ ZPRÁVA: Jestliže jste si ještě nestáhli hry nabízené v rámci červnového PS Plus, možná byste měli rychle douvažovat, zda-li do nich půjdete, či nikoliv. Červencová nabídka her zdarma pro předplatitele ne že by byla špatná, ostatně za věci zdarma nic nedáte, avšak červen je v porovnání s červencem lákavější. Kdo tedy ještě nemá Borderldands: The Handsome Collection či Sonic Mania, přemýšlejte rychle, neboť za pár dní vám nabídka zmizí.

Teď zpátky k nadcházející dvojici her. První z nich je fotbálek Pro Evolution Socces 2019, zkráceně PES. Fotbalová značka Konami je dlouholetým sokem pro FIFU od EA a tahanice, který fotbal je lepší, je už známým sporem. Tak či tak fotbal patří k létu, takže dejte vědět svým kamarádům o PES 2019 a běžte rozhodnout, jestli je lepší Messi, nebo Ronaldo, nebo právě vy.

Horizon Chase Turbo je druhou nabízenou hrou a jedná se závodní titul, inspirovaný oldschoolovou hratelností a zpracováním a vymodelovaným do dnešních parametrů. Roztomilá grafika a stylový soundtrack bude za předpokladu, že budete hrát s některým kamarádem klasický split-screen, určitě dobrý prostředek k tomu, abyste se skvěle bavili po dlouhé hodiny.

AKTUALIZOVÁNO: Sony mění nabídku červencového PS Plus. Původně oznámený PES 2019 byl nahrazen jiným, ovšem velice lákavějším titulem Detroit: Become Human (Digital Deluxe Edition). Tuto edici doplňuje ještě Heavy Rain, které se v PS Plus již jednou objevilo. Detroit: Become Human je luxusní záležitostí studia Quantic Dream, které připravilo hru založenou na otázce, zda-li stroje (androidi) mohou cítit city. My vám ji můžeme jen a jen doporučit.

Sony konkrétně neuvádí důvody, proč došlo k záměně, a omlouvá se za případné nepříjemnosti. Je ale pravdou, že původní nabídka se dostala pod palbu nespokojených hráčů, kteří čekali něco víc. Na hodnocení videa to dali hodně znát: 6 tisíc palců nahoru a 16 tisíc palců dolů. A to není úplně hodnocení, za které se chcete poplácat po ramenu.