Výbuch černobylské elektrárny se bezpochyby řadí mezi jedny z nejhorších událostí novodobé historie. Následky si okolí elektrárny nese dodnes, jelikož je oblast stále zamořena nebezpečnou úrovní radiace.

Na katastrofu nás nedávno bravurně upomenul seriál Černobyl, který představil jak samotný výbuch a několik hodin, které mu předcházely, tak i řešení celé situace, kterou se tehdy Sovětský svaz snažil zamést pod koberec.

Osudný 26. duben roku 1986 nám však připomene i chystaná videohra Chernobyl 1986 od polského studia Detalion Games, které spadá pod skupinu PlayWay, jež má na svědomí celou řadu netradičních simulátorů.

V roli manažera elektrárny se budeme muset vypořádat s neblaze proslulým výbuchem reaktoru číslo 4. Následně na nás čeká nelehká úloha zabránit globální pohromě. Budete tedy například muset hasit požár reaktoru či odklízet nebezpečné kusy grafitu z regulačních tyčí, které se výbuchem doslova rozprskly všude kolem. I personál však vyžaduje management a vaším úkolem bude právě pracovníky elektrárny zachránit.

Během těchto akcí je však třeba neustále monitorovat úroveň radiace a stav personálu. Čas je ovšem neúprosný, a tak musí být vaše práce co nejefektivnější. Je tedy důležité zachovat chladnou hlavu a nepanikařit.

Podle vývojářů budeme moci sledovat vývoj černobylské havárie takřka minutu po minutě. Datum vydání ovšem zatím neznáme.

Prozatím se tedy musíme spokojit jen se systémovými požadavky:

MINIMÁLNÍ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY

OS: Windows 10

CPU: Intel Core i3-2100 / AMD Phenom II X4 965

Paměť: 4 GB RAM

Grafická karta: GeForce GTX 550 Ti / Intel HD 620

Vyžadované místo: 4 GB

DOPORUČENÉ SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY

OS: Windows 10

CPU: Intel Core i5-4670K / AMD FX-8320 or equivalent

Paměť: 4 GB RAM

Grafická karta: GeForce GTX 960 / Radeon R9 290X

Vyžadované místo: 4 GB

Tento projekt tak rozhodně vypadá zajímavě a my se těšíme, až hra vyjde.