Zbývá necelý měsíc do vydání letošního dílu Call of Duty s podtitulem WWII. Fanoušci jásají, neboť po X letech se série (konečně) přesouvá nazpět ke svým kořenům, tedy ke druhé světové válce. S ní by patrně mohli být spokojeni všichni, protože hráči céódéček se dají rozdělit na skupiny, kdy jedna zbožňuje první a druhý díl, pak díly do Modern Warfare I, Modern Warfare II, do Modern Warfare III a potom obdoba u Black Ops dílů. Trochu zmatečné rozdělení, ale dá se to tak posuzovat. Samozřejmě pouze teoreticky, oficiálně nikoliv.

Místo toho, aby se veškerá pozornost tedy soustředila na nadcházející týdny, již se objevily spekulace o zasazení dílu pro příští rok, na němž by podle 3letého vývojového cyklu mělo dělat studio Treyarch, stojící za World at War a podsérií Black Ops. Jejich nový počin by měl podle jedné nové analýzy být Black Ops 4.

Společnost Cowen & Company předložila analýzu, ve které se zabývá tím, s čím by příští rok mohla společnost Activision přijít. Očekávání fanoušků by měl naplnit právě Call of Duty: Black Ops 4. Analýza mimoto uvádí, že spokojenost Activisionu by měla předčít minulý rok. Ten byl jak z hlediska ohlasů, tak financí pro Activision, spíše smutný. Nemluvíme o ničem jiném než o Call of Duty: Infinity Warfare.

Další zpráva, tentokrát ne od Cowen & Company, zase uvádí, že Treyarch momentálně pracuje na "Call of Duty moderní doby", což by se dalo převzít jako doba současná, nikoliv budoucí, jež už spoustě lidem poslední dobou začala lézt krkem. Na internetu se objevila nabídka práce v Treyarchu a jedna z podmínek přijetí je/byla "hluboká znalost zbraní a moderních vojenských technologií" a také Prestige 1 a vyšší v multiplayeru Black Ops 3 (:-)). 

Zprávy jsou nepotvrzené a odpovědí se nedočkáme minimálně do jara příštího roku, kdy se nové Call of Duty nejčastěji oznamuje. Současné indicie však naznačují, že futuristické budoucnosti je (snad) dáno na delší dobu sbohem.