Oblíbená hororová herní série Outlast se dokázala rozšířit po celém světě v počtu kolem 15 milionů kopií a příjmy činí přibližně 64 milionů dolarů od roku 2013, kdy vyšla pro PC. 

První díl Outlastu byl zasazen do prostředí psychologické léčebny, kde jste jakožto novinář uvězněný a hledáte jak stopy, tak cesty k tomu, jak se vyhnout monstrozitám pohybujícím se v prostorách léčebny. Outlast 2 nám nabídl něco více nábožensky laděného a hlavní příběhová linie se tak odehrávala na hranici mezi pomyslným „zlem a dobrem“ v neznámé krajině. 

Co nás ale čeká jako další na řadě? Spoluzakladatel studia Philippe Morin nám odhaluje základní faktor pro další hororový titul, který se chystá. Jeho klíčové slovo je totiž "změna".

Tentokrát se totiž studium chce ponořit do příběhu sice stále zasazeného do světa Outlastu, nicméně dostatečně vizuálně i příběhově odlišného od předchozích titulů. Hra se totiž nejspíš nebude odvíjet od její hlavní příběhové linie, a tak s největší pravděpodobností neponese ani její název. To ale neznamená, že se od Outlastu jako takového studium odvrací napořád. O hře jako takové zatím víme jen to, co nám prozradil Morin: „Testujeme a náš cíl je dostat se k prototypu, se kterým budeme spokojeni, a poté najít ten nejlepší způsob, jak náš nápad zrealizovat. Budeme potřebovat stejný rozpočet? Mohl by být menší? Momentálně opravdu nevím.“

Jak dlouho myslíte, že nás nechají čekat? Vyjádřete svůj názor dole v komentářích.