Téměř každá Česká, či Slovenská, indie hra je vítána a sklízí očekávání. A právě jednu takovou hru tu dnes máme, jmenuje se Vestige of the Past.

A co je to vlastně za hru? Jedná se o sandbox hru, ve které budete především bojovat s hladem a žízní. To ale není vše, co hra nabízí. Bude obsahovat i příběhový mód, pracování např. ve stánku s párkem v rohlíku, lov, zahradničení nebo práci poslíčka. Nejlepší na tom je, že hra je zasazena do prostředí, které je silně inspirováno Brnem. Můžete tak najít místa, jež dokážete vidět ve skutečném Brně, ale také jsou zde lokace téměř smyšlené.

První fotka je z Brněnské přehrady, pravděpodobně mezi přístavem v Bystrci a hrází, protože červená chatka, nacházející se nalevo, je podobná rybí restauraci Rybářská bašta. A také se zdá, že přehrada jakoby nalevo končí. Druhá fotka je z Komenského náměstí, protože socha před budovou je velmi podobná soše T. G. M., stojící před Masarykovou univerzitou, tady je však budova pojmenována jinak.

U těchto fotek se mně nepovedlo určit předlohu, avšak domnívám se, že fotka nalevo bude z městské části Brno – Židenice a ta napravo bude z Podkomorských lesů.

Na Early Access této hry bychom se měli těšit na přelomu roku 17/18, přičemž toto datum závisí na stavu uzavřené Pre-Alpha verze, která by měla vyjít na začátku září.

A otázka na závěr, těšíte se na tuto hru? Souhlasíte s mými názory o předlohách? Dejte nám vědět do diskuze.